Fra mandag 19. til fredag 23 september setter vi ferden mot Tinnsjøområdet. Her skal vi padle i kano både på flatt vann(tre dager) og i elv(to dager). Har jo litt erfaring fra kano padling fra før av mangler den store mengden så det skal bli kjærkommet å få litt mer. Iallefall med fokus på teknikk og veiledning. Som forberedelse leser vi boka; Kano på vann og vassdrag av Andrè Horgen som er veileder på HiT som omhandler det meste om de forskjellige fasene av en ferd som; planlegging, underveis og etterarbeid. Spennende og god lesning for de som er interessert i temaet.

Ellers så er det den perfekte anledning til å teste Piteraqs Tupilak Expedition Duffelbag (136l) som er anskaffet som en litt hardfør duffelbag til kano og pulkbruk i tillegg til all reise som jeg kan komme på å bruke den til. Førsteinntrykket med den i hendene er at den er meget godt bygd med gode tekniske løsninger:

– To «organiser» lommer(en utvendig og en invendig).
– Gode muligheter for kompresjon og med vakuumventil gjør det også ekstra lett til å få ut den resterende luften slik at du i tillegg får spart det ekstra volumet men og kanskje hatt i mer luft på en kanotur som gjør at den flyter litt bedre.
– Alle tapinger og sømmer ser veldig forseggjort.
– Forsterkninger i rolltoppen som skal forhindre slitasje.

Skulderremmene kunne vært en tanke kraftigere og mulig bredere uten at jeg har prøvd den noe spesielt enda men mulighet for å flytte ut et hakk for en bredere bæring på skuldrene om en skulle pakke den helt full eller foretrekke det uansett.

Kommer nærmere tilbake med andreinntrykket og bilder etter turen.