Lifjell er fjellområdet nærmest Bø. Det er et vakkert lite fjellområdet som er mye brukt til både jakt og fiske om sommeren. Det er også populært for skiturer hvor mange danske kommer nordover for å nyte den norske naturen. Høyeste punkt er Røysdalsnuten på 1291 m.o.h og det er mange små nuter og topper som kan besøkes uten å gå for mange høydemeter.

Erlend og jeg bestemte oss dermed for å ta turen for å bli litt kjent i lokal miljøet. Tanken var å få med oss Røysdalsnuten første dag i tillegg til å oppleve fisket på nært hold. Det er mange små idylliske fiskevann her oppe som og ryktes å være svært god å bitevillig fisk. Overtroisk som vi er snakker vi ikke stort om akkurat dette og tar det som en hyggelig overraskelse.  Turen vår går fra fredagsmorgen til søndag. Hvor mange kilometer vi planlegger å tilbakelegger kommer an på hva vi finner på men det er en tur for å slappe av og ta innover seg og bli kjent med det rundt oss.
Her ser dere et utgangspunktet for turen vår.