Mine dagboknotater fra denne ferden:

Dag 1. 03.10.11

Start: 10:30
Lunch: 12:30 – 13:00
Leir fremme/etablert: 1700/1720

Været var varierende med tilskyende på ettermiddagen.

Byttet på å lede gruppen. Orientering i fokus. Når vi gikk på sti lærte vi teori,teknikk og rep. Lunch ved Langevatn. Delte inn i mindre grupper  og orienterte uten sti. Besøk av tåka gjorde det til en utfordring. Fikk utført kompassmarsj og vi traff perfekt :-). Bevisstgjøring på type pause: sekken av/på. Kveldssamlig med fokus på de ulike måtene å undervise på.

Dag 2. 04.10.11

Start: 09:20
Lunch: 13:00
Leir etablert: 17:00

Været jar vært varierende med tilskyende, skiftende vind med styrke rundt liten kuling. Tidvis nedbør i form av regn og sludd. Kaldt, rundt 5-10 grader celsius. Frost om morgenen

Vi opplevde noen sterke vindrosser i løpet av natten . Dette resulterte i at vi måtte legg på stein på stormmattene. Av undervisning har vi vært igjen kysspeiling og beregning av tid og tidsbruk av forflytning av gruppe(+ 20 min per 100 høydemeter). Tid på å tenke igjennom gruppedynamikk. Mer struktert på pauser. Bra og orientere gruppa om veivalg. Var innom to topper. Jørunnatten og Torganatten som var målet for dagen. Vi hadde en flott gruppesamlig på kvelden hvor det ble stort fokus på gruppe og gruppedynamikk. Formen er god , stort overskudd til å orientere/observere.

Dag 3. 05.10.11

Start: 10:30
Lunch: 13:00
Leir etablert 16:00

Været har vært varierende med tilskyende og skiftende vind.

Dagen i dag har vært veldig bra! Det startet med en historie om hvor viktig tid kan være. Det har vært en type transportetappe med ulike veiledere, hvor jeg og har vært involvert som leder sammen med Miriam. Selv om jeg har overskudd, gode kart og kompassferdigheter så forsvinner overskuddet litt i en slik situasjon. Jeg kjenner at jeg kvir meg for å gjøre feil/perfeksjonisten i meg slår inn og gjør jeg gjeldende som kan være en svakhet med meg. God kveldssamling med fokus på hvilke uttrykk en veileder gir fra seg.

Dag 4. 06.10.11

Start: 08:15
Lunch 12:30
Hjem: 15:45

Været har vært varierende med sterk vind på toppene. Nedbør i form av snø på Glekse.

I utgangspunktet en transportetappe men vi var dyktige til å holde det gående helt til turen var ferdig. Fortsatte med veilederopplegg. Gikk forbi Hollan og over Øysteinnatten. Der begynte vi med en orienteringstest som innebar tilnærmingen fra terreng til kart og fra kart til terreng. Sterk vind gjorde at noen tok det her og andre lengre mot Jønnbu. Vi hadde en turevaluering som innebar at vi skulle si en positiv og en konstruktiv ting om turen.