Tidligere i år lanserte Klatregruppa i Bø, Ballesteinfestivalen. Denne helga gikk det av stabelen. Med 91 påmeldte var det duket for travle dager rundt steinene på feltet. Erikstein er relativt nytt og har fortsatt endeløst potensial av buldre, sport og tradklatring. Klatreglade kom både fra fjern og nær. Stemning fra første stund.

Selv møtte jeg ikke opp før lørdagen. Synet som møtte meg var fantastisk. I hele steinura dukket det opp mennesker. Tørr jeg å påstå at det har vært rundt hundre tilsammen på festivalen? Crashpads og godt humør var det iallefall. Lydnivået var i Chris Sharma lignende tilstander. Støting på mangt et problem, nye prosjekter ble avduket og flere ble besteget. Klatrere i alle nivåer koste seg i den flotte vårsola som tittet frem. Jamsessionen var i full gang og premier var innen rekkevidde for de fleste av deltakerne.

Kvelden ble en sosial happening hvor det ble grilling,  film fra årets påske tur til Font og ellers en klatrefest som alltid fører til god stemning.

Tusen takk til Klatregruppa i Bø for et fantastisk arrangement og håper det frister til gjentakelse til neste år!

Se flere bilder fra festivalen og fra tidligere økter på Erikstein i galleriet.