Det spraker i alle verdens farger. Trærne reflekterer de varme rødglødende strålene. Vi føler at vi sitter i vår egen boble isolert fra resten av verden. Stillheten råder og noen går til sengs mens andre våkner til liv.

Amerikansk eller Engelsk?

Jeg og Håkon kastet oss rundt. Lørdagsettermiddag la vi på sprang ned til Rema 1000 for å handle inn proviant. Selv i trange studenttider skal det være lov til å kose seg litt. Menyen til kvelds ble en amerikansk vri med pølse og brød, hvor frokosten ble av den engelske sorten med egg & bacon. Vi håpte på litt fisk som kveldssnack men vi hadde ikke fiskelykken på vår side denne gangen.

Kveldssol

Kveldssolen forsvant ned bak horisonten. Skuldrene senket seg noen hakk og varmen slo i ansiktet. Bålet viste seg å være en god erstatning for tv-apparatet. Å se inn i flammene som lekte seg om hverandre. Gnistregn etter en kubbe ble kastet på etterfulgt av noen febrilske vift for å unngå hull i den alt for dyre skallbekledningen. Det var som om vi kunne føle dyr som satt i skogkanten og beundre det samme synet som oss.

Hengekøya ble tatt frem for anledningen. Mine forrige erfaringer var ikke bare gode men jeg gjorde et forsøk til. Og jeg våknet med et stort smil om munnen.

Hengekøye

Jeg merker at det krever litt tilvenning. Selv ligger jeg ofte på siden og posisjonen er helt den samme i hengekøya. Denne formen for overnatting har blitt mer populært i det siste og flere merker har begynt å satse på såkalte komplette sovesystemer. Selv bruker jeg en helt enkel en fra Hammock Bliss og er svært fornøyd. Den pakker lite og er «relativt» lett (485g). Fordeler kan være at du kommer opp fra bakken og unngår å bli våt om det skulle bli regnvær. I kombinasjon med en tarp kan det bli en lekker bolig. Du unngår også humpene som ofte er og forstyrrer en god natts søvn. Ulempene er at det krever tilvenning, Jeg føler jeg trenger et liggeunderlag i noen form. Dette er fordi at varmetapet nedover er stort og gjør at jeg ble kald om jeg kom utenfor. Dermed erstatter ikke hengekøya liggeunderlaget men er et supplement for en annen opplevelse. Det finnes sikkert måter å isolere på for å unngå dette? Men alt i alt er det en morsom og annerledes måte å overnatte ute som setter en liten ekstra spiss på turen og frister absolutt til gjentakelse.

Takk til Håkon Strand Johnsen og til den lille musa som sjekket ut sekken min etter noen smuler i løpet av natta. Sjekk ut flere bilde i Galleriet.