Fjellboka.no

Alltid ute på et nytt eventyr.

Sommersesongen

Når været snur og regnet setter inn er det lettere å sette seg ned og få til noe her ute på det store internettet. Sommeren er en høytid for mange med uteaktiviteter. Folk har endelig tid. Både til å ta igjen det tapte arbeidet som burde vært gjort men også legge fra seg ansvaret. Komme seg ut å nyte det fine været. Selvfølgelig her i Norge er det jo ikke stabilt vær men hvis en ser vekk fra en litt kjølig trekk, en ettermiddagsbyge og litt mygg ikke er så aller verst likevel når en først tar skrittet ut.

En tradisjon skal holdes i hevd

Min far og bestefar var veldig glad i å fiske. Jeg har mange ganger sett lysbildeserier av det som har vært sykkel, gummibåt og bading. De hadde en tradisjon som gikk hver vår. Til Hitra med ferge fra Kristiansund. Jeg har hatt i lengre tid ønsket å ta opp denne tråden sammen med guttene i familien. Og endelig så vi muligheten og kastet oss rundt. Værmeldingen var ikke helt med oss så ferden gikk til Storlidalen og Ångardsvatnet.

Ångardsvatnet

Med tiden har det meste vært igjennom en utvikling. Vi byttet ut gummibåten med en Ally-kano hvor vi får plass til tre i motsetning til to. Fiskestengene var både av ny og gammel art. Helt fra det 30 år gamle Abusettet som vi ser arvtakerne av i det nye vi har kjøpt. Men det er fortsatt de gamle slukene som gjør jobben. Fisken har ikke forandret seg stort de siste årene.

Fisk og fanteri

Når fisken spretter glad og livlig opp er det vanskelig å sette i fra seg utstyret. Vi trer ut i kanoen og dorger langs bredden. For det meste er det smått som beveger seg opp over vannet men vi vet det store ligger der å lurer der nede et sted. Utfordringen er bare å fange de. Det er biter jevnt og trutt bortover men det er for det meste ivrige småtasser som finner veien til sluken og inn i kanoen. Men plutselig sitter den. Med et enormt rykk sitter det noe vesentlig større på. Den raser avgårde med snøret og gir en virkelig fight. «Hold stanga høyt og la den gå» kommer det fra sjefen bak. Vi prøver å slite den ut. I mange omganger går den avgårde. At den ikke blir sliten. Men til slutt er det ikke mer futt. Etter en elegant føring ombord i båten nok en gang uten håv. Vi er tydeligvis allergiske mot den type redskaper. Jeg får et bredt smil om munnen. Min første kilosørret på stang.

Sjekk ut flere bilder i galleriet.

2 Responses to “Fisketur til Ångardsvatnet”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS