20130114-IMG_0742

Gamle skred og sånt.

Med sesongen i gang måtte vi begynne å gå på noen rekognoseringrunder rundt om i Sogndalsdalen. Frudalshesten var først ut. Det har vært en vedvarende kuldeperiode siden det siste mildværet. På vei inn i dalen så vi at det hadde gått mange skred sist mildvær fra Bjørnaskori. Det var også gått skred nesten helt ned til dalbunnen inne i bollen. Frosne gamle skred er fantastisk teknikktrening og du skal være på hugget for å komme deg helskinnet igjennom. Forholdene ble bedre fra 900 moh og over der det lå et lag med snø som har kommet noen uker ut i januar. Det har ikke vært noe spesielt med vind siden snøfallet så dette har fått lov til å ligge i ro. Det spennende med disse kuldeperiodene er jo danningen av overflaterim og muligheten for rennsnø og hvordan det vil bli i forhold til det neste snøfallet. Jeg følger med på fortsettelsen iallefall.