20130220-IMG_1188

Frokosttider og beslutningstaking.

Når klokken ringte klokka 08:00 hadde vi planer om Frudalshesten i en eller annen form. Etter en kjapp frokost og smøring av niste dro kom vi inn på parkeringen med tre kajakker på taket. Etter mange blikk snudde vi like fort som vi kom.  Under kjøringen oppover i dalen så vi at et lavt skydekke lå nedover fjellsidene. Vi la merke til at på værmeldingen så var det meldt østlig vindretning og skydekket var også merkbart tynnere der. Vi snudde på flisa la av gårde mot parkeringen i Gunvordalen. Her hadde vi et håp om at vi skulle få se klar himmel og sol før. Vi labbet opp i noen nytråkkede spor opp Svarteholten. Vi tenkte først å kjøre ned på vestsiden av Svarteholten for å så traversere mot Grånipa. Men på grunn av lysforhold og at vi så at vi ville vinne både bedre kjøring på å gå opp mot Nonsholten og kjøre ned mot Grånipa derifra gjorde at vi gikk for det alternativet i stedet. Når vi kom opp til Svarteholten ble skydekket enda tettere før det  til slutt sprakk helt opp og vi fikk en utrolig utsikt over tåkehavet som lå.

Nedkjøring.

Fra Nonsholten kjørte vi på vestsiden og nedover småkuppert terreng i fantastisk snø. Vi hadde vært der dagen før og. Men det var nok av plass til å legge fire nye førstespor. Med adrenalinet enda i blodet la vi på fellene igjen og rettet snuten mot Grånipa. Etter en halv time var vi på 1144 og etter en halvtime til var vi på 1387 og satte oss ned i sola for å vente på resten av gruppa. Etter en liten matbit fikk vi noen fantastiske førstespor nedover. Nok en fantastisk tur med herlig snø.

Se flotte bilder her.