20130219-IMG_0934

 

Via Nonsholten.

Vi befant oss aldri på toppen av Blåfjell men passerte rundt på nok et sted. Ved å plassere en bil på parkeringen ved Gunvordalen og starte turen ved Hodlekve skisenter så har en uante muligheter til å velge og vrake i nedkjøringer. Det var overraskende få som hadde vært ute å tatt jomfrusporene. For å få med oss solens herlige stråler i løpet av dagen tok vi oppturen på sørsiden. Det var som om påska hadde tatt seg en liten tur på forskudd. Med første stopp ble alt av klær kastet av ved første mulighet. I et stødig tempo mot Kambafjellet fikk vi erfare hvor mye solen hadde tatt på snødekket. Toppen av snødekket var blitt «soggy» og våt. Dermed tenkte vi umiddelbart på muligheten for å kjøre ned på nordsiden ved Nonsholten. En ny linje skulle utforskes.  Etter en litt sen avgang kom vi frem til toppen litt senere enn foretrukket. Lyset ned kunne vært bedre men i en fantastisk snø gikk det i en forrykende fart. Det fantes store smil på hvert eneste ansikt i nær omkrets.

 

Se på bildene her.