20130130-DSC_0025

Kameratredning

Det er når det gjelder som mest at rutinene skal sitte. Det gjorde det i dette tilfellet og det endte godt. Det er litt for mange skredulykker for tiden. Grunnen for at de skjer skal ikke jeg spekulere i, men jeg håper at jeg aldri vil måtte grave frem en kamerat. Men om det skjer er treningen en gjør på forhånd helt uvurderlig. Tankene og fremgangsmåten som ble gjort når debbe ulykken skjedde reddet mest sannsynlig livet til den skredtatte. Tiden er essensiell og en har ikke tid til å sløse den bort. Anbefaler alle med litt interesse for skred og skredproblematikk å lese artikkelen. Kommer også med en liten oppfordring til alle som driver med skikjøring i bratt terreng. Øv jevnlig på kameratredningen og dra på tur med mennesker du føler deg trygg på. Tenk hvis noe skulle skje men ville du helst hatt med deg men også med noen som ikke setter deg i en situasjon du ikke kan stå for selv. Det er ingen skam i si nei til å dra på tur.

Husk at den ene sikre måten er å ikke bli tatt av skred.

Les artikkelen på Friflyt.no her.