En klassisk fjellferie.

Et edderkoppnett av hytter som er spinnet sammen av noen aktive nordmenn med oppdrag om å tilrettelegge alt i den norske fjellheimen. Ja, det er kanskje satt på spissen men med et snev av sannhet. Det finnes mange hytter som er med å gjøre det tilgjengelig for alle og enhver. Jeg vil jo si at det er en god ting. Som en av de klassiske trekantene i den norske fjellheimen er turen fra Rondvassbu – Dørålseter – Bjørnhollia en variert tur og kan gjøres på mange ulike måter. Vi gjorde en av de med telt i sekken.

IMG_0416

Teltliv.

Hvorfor bruke telt når en kan overnatte i hytte? Så pompøst og fisefint kan det høres ut som, men jeg liker frihetsfølelsen. Den følelsen av at det er kun to duker mellom deg og været. Hva jeg mener det?. Jo nå skal du høre. Når vinden river og sliter men du vet at du har strammet bardunene godt. Du akkurat har fått opp teltet og det begynner å dryppe. Så når en kryper inn så var det som om noen kastet en bøtte med vann og fortsetter med å vanne teltet med hageslangen. Det er noe magisk med akkurat den følelsen.

IMG_0439

Turglede for alle.

Tilbake til turen. Vi bestemte oss for å legge denne turen ei uke foran fellesferien startet. Både for å være litt alene i fjellheimen men og av den enkle grunn at det passet seg best slik. Godt forberedt startet vi på grusveien inn fra Spranget, som parkeringsplassen før Rondvassbu heter. Med en enkel overnatting ikke så langt fra Rondvassbu hadde vi et godt utgangspunkt for de neste dagene. Vi bestemte oss for å enten satse på å ta Rondeslottet eller gå via Rondhalsen mot Dørålseter.

Når du kryper inn så begynner var det som om noen kastet en bøtte med vann og fortsetter med å vanne teltet med hageslangen. Det er noe magisk med akkurat den følelsen.

Forutsigbart fjellvær?

Været var svært variert igjennom hele turen med et jevnt tykkere skylag på toppene. Dette gjorde at vi utsatte Rondeslottet til senere i uken i et håp om å kunne ta den i løpet av turen. Desto lengre opp vi kom i Rondhalsen jo tykkere og mer regnvått ble det. Men etter vi begynte å bevege oss nedover på andre siden ble det bare lysere og lysere. Når vi var kommet i bunnen av dalføret var det strålende sol. Kontrastene var store fra det ene til det andre øyeblikket. Men det er sånn det skal være i fjellet.

IMG_0494

Hund til fjells.

Det som er verdt å nevne var at vi hadde med oss en hund som var for første gang i fjellet. Hun hadde ikke båret mye kløv eller sovet i telt tidligere så dette var spennende for både oss og henne. Teltet var et tomannstelt med ikke så mye plass til overs. Hun måtte dermed sove i ytterteltet med innerteltet inn til oss åpent. Den første natta i teltet var hun svært urolig og ville ofte ut men etterhvert gikk det seg til. Etter som hun ble sliten etter lengre dager ble hverken teltet, matlysten eller været noe problem. Hun la seg ned på plassen sin mett og fornøyd. Selv om en var litt støl og stiv om morgenen var humøret på topp og klar for nye eventyr.

IMG_0473

Jeg kan absolutt anbefale denne turen for andre. Den er mye gått så det er ofte tre eller fire stier i bredden som gjør det sosialt å gå. Men det er en fordel å være i god fysisk form og som alltid må en være forberedt på det som kan vente en i fjellet. Til slutt må jeg få takke min bror, Rune for en fantastisk fin tur og godt selskap. Jeg gleder meg allerede til neste gang!

Sjekk ut bildene under media.