Fjellboka.no

Alltid ute på et nytt eventyr.

En koselig fransk landsby.

Da sitter vi her. I en iskald bris utenfor «Bar de la Place» i La Palud Sur Verdon. Fransken har ikke akkurat blitt noe sterkere i løpet av den siste uken men antall hyggelige franskmenn som har tatt kontakt med en eller annen «la fladu videus ala boulangerie, petit merci bon flada flada» gjør virkelig inntrykk. Jeg med min «Je ne parle francais», et sjarmerende smil og livlig tegnspråk får de fleste på gli og jeg tror begge parter har stort sett vært fornøyd med hva de får ut av samtalen.

IMG_0503

Les Deux Clochards.

Fire av fire stikkontakter på veggen er opptatt med lading av kamera og mobil. Ikke akkurat preget av vestens overflod når vi i søken etter en parkeringsplass og et toalett. Som oftest sier oss fornøyd med en rasteplass eller etter tips av den lokale klatreshappa så kunne man parkere på den lokale gravstedet i Orpierre. Så alt i alt har vi bodd meget anstendig med innlagt vann og vannklosett og med gåavstand til nærmeste crag(tilrettelagt klatring). Når vi nå er så heldig at  vi kommer over en Cafe med WiFi er det en runde for å få sendt avgårde noen livstegn.

IMG_1131

Bevegelse i vertikal retning i ført sele og tauverk med hjelp av hender, føtter og finuerlig formet metall til hjelp videre hjelp for dette (patentert definisjon).

Vertikal reisning.

(Jeg vet hva alle tenkte på og det er viktig å spille på humor i disse dager derav overskrift.) Som alle klassiske eventyr har også dette et mål. Ganske kort fortalt er det bevegelse i vertikal retning i ført sele og tauverk med hjelp av hender, føtter og finuerlig formet metall til hjelp videre hjelp for dette (patentert definisjon). I klatringens ånd har vi allerede vært driftig i bestigninger dog dårlig form (iallefall den ene av oss + litt sykdom hos begge). Med base i Orpierre, en liten landsby mellom Grenoble og Sisteron har vi fått to dager med en-taulengdere og to dager med multipitching (flere lengder oppover etter hverandre). I tok vi oss i dag en dags pause for å restituere kropp og sjel / kjøre videre til Gorges Du Verdon hvor vi skal tilbringe de neste dagene. Da har vi også fått litt tid til skolearbeid som vi prioriterer meget(dessverre nedprioritert hvis muligheten for noe annet byr seg men fortsatt en prioritet).

IMG_1300

Gorges Du Verdon.

De neste tilbringes i Gorges Du Verdon. Et sted som i seg selv fortjener å bli googlet. Et naturskjønt sted som selv en vaskeekte Nordmann synes er over gjennomsnittet flott. Her skal vi prøve å gjennomføre noen multipitcher før vi vender nesten sørover mot Spania og videreføring av shortsværet vi har hatt så langt.

IMG_1129

Yngve Nordskag og Andreas Grøvan Aspaas.

Se flere bilder HER.

2 Responses to “Les Deux Clochards : Part Une”

 1. Nora de la Rue

  Rått Yngve og Andreas! Oui oui, très bien, a bientôt!
  Bisous de Nora

  Svar
 2. Olgz

  Ser heilt fantastisk ut! :) Kos dåkke vidare, e ikkje misunnelig i det heile tatt ;)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS