Fjellboka.no

Alltid ute på et nytt eventyr.

España

Som sist gang bare i et annet land. Kafe, kaffe, dos computeros og et værvarsel som sier at det er på tide å flytte på seg litt. 60 millimeter nedbør i løpet av det nærmeste døgnet og kanskje halvert i løpet av det neste er noe som ikke resulterer i mye klatring akkurat. Landet som kanskje (helgardering for det finnes alltid noen som mener noe annet, men Sharma påstår at det er her det foregår for tiden så jeg stoler på han) går som sportsklatringens Mekka ala España. Det er som på film. Akkurat sånn, bare at i hovedrollen befinner undertegnede og kompanjong, medklatrer og gode venn Andreas.

IMG_1511

Klatring

Over til klatringen så må jeg innrømme at litt mer forberedelse hadde vært på sin plass. Er vel kanskje å overdrive for å kalle meg i mitt livs form sånn klatremessig sett men det kommer seg sakte og kanskje sikkert. Men når det er sagt kan jo ikke annet enn å nyte 1500 smekre ruter, flotte mennesker fra både Spania, Tyskland, Østerrike, Frankrike og mange andre land. Noe annet som vi har lagt merke til er en stor mengde med løse hunder som er gira på alt annet en å forlate åstedet hver eneste frokost vi har prøvd på utenfor bilen. Ja, vi er ganske glad i hunder men det kommer til en grense hvor småfrekke små spanjolhunder prøver å nappe frokosten/middag og kveldsen ut i fra hendene dine. Noen litt mer oppdratt enn andre. Oppfordring der til alle spanjoler der altså.

IMG_1493

Folk og Fe

Folket rundt disse stedene. Det er noe som klatresporten er veldig flink til. ALLE (så frem til at vi snakker et felles språk) er utrolig imøtekommende. ALLE de lokale, klatreshapper, turister deler alle tips og triks i forhold til vann, toalett, ruter, felt som er verdt å besøke. Folk er genuint interessert i å ha det best mulig både på og og utenfor veggen og derfor bidrar alle med smil og godt humør. Iallefall for oss ikke snakker flytende og er rutta i gamet her nede så gjør det underverker å få gjort vårt fornødende på et passende sted og mer skal ikke til for å få oss i godt humør.

IMG_1514

Plans

Planen nå er å kjøre litt sør-vestover fra Siurana mot Gandìa. Her håper vi å flykte unna det verste regnet og klatre med tufas og pockets. Vi returnerer nok til Siurana ved en senere anledning for å gå noen finere linjer som vi har sett oss ut men været er det som styrer showet og nå er ikke det på vår side her. Mer oppdatering følger så fort som at WIFI er innen rekkevidde.

– Les Deux Clochards ala Yngve Og Andreas.

Se flere bilder HER!

One Response to “Les Deux Clochards : Part Dos”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS