Fjellboka.no

Alltid ute på et nytt eventyr.

Romsdalshorn.

Stetind. Store Skagastølstind. Disse toppene trenger nok ingen lengre introduksjon. Spektakulær og majestetisk strekker de seg opp fra undergrunnen som et resultat av den kaledonske fjellkjededanningen. De er alle nasjonale landemerker om ikke annet så for tindesporten. Jeg og Lars har flørtet litt med å bestige Romsdalshorn noen uker her tidligere. Tirsdag denne uken slo både timeplanen og været til. Frokosten var servert, vi stengte hotellet og satte kursen mot Venj(g)edalen.

20140610-IMG_9562

Nordveggen.

Planen var at vi skulle klyve opp Nordveggen. Etter en brattere anmarsj var vi klar ved skaret. På med hjelmen og vi krabbet oss opp de to første taulengdene uten tau. Det er alltid like spennende når man klyver i litt utsatt terreng. Litt ekstra skjerpet kan en vel påstå at en blir når. Etter noen velplasserte fotflytt stod vi klar på avsatsen for første 4`er taulengde. Som et klingende juletre med kammer, ekspresslynger og offset kiler var vi trygt plassert inn i selene og startet vi på vår ferd oppover.

20140610-_MG_9602

Øye-kile-kam koordinasjon.

At det er noen som har klatret fortere enn oss de to første taulengdene kan jeg nok bekrefte ganske fort. Men etterhvert som en får ristet av seg vinterdepresjonen og får igang øye-kam-kile koordinasjonen gikk det straks litt kjappere unna. Kilene så ut til å passe bedre og kammene limte seg fast.

20140610-_MG_9583

Historien.

Flott vær og fantastisk utsikt underveis gjør det til en herlig opplevelse . Uansett om jeg hadde vært der før er det alltid en liten oppdagelsesferd når en tar seg oppover. Rundt kanten og klar for siste taulengde. Når man tipper kanten og ser de tre store vardene som står der er det en utrolig følelse. Tankene drar fort tilbake til 1828 og en får større respekt gang for gang for det de gjorde dagen etter det fuktige bryllupet.

20140610-_MG_9608

Utsikt som tar pusten fra en.

Den massive Trollveggen og omgivelsene rundt er noe som jeg unner alle å få med seg en gang. Det er det vanskelig å sette ord på, men mye lettere å ta bilder. Etter en lunch i det fri startet rappelleringen. Ned den omstridte rappellruta gikk det og vi skyntet oss ned for å ta fatt på neste kveld trivelige på Hotel Aak.

20140610-_MG_9648

 

 Takk for turen Lars (@larsebars)! 

Sjekk ut flere bilder her.

3 Responses to “Romsdalshorn”

    • Yngve Nordskag

      Det er en fantastisk opplevelse å komme dit å se. Trollveggen ser massiv ut nedenifra men den er mye flottere ovenifra!

      Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS