Fjellboka.no

Alltid ute på et nytt eventyr.

Om Fjellboka

Bålkos er viktig.Friluftslivet i Norge

Friluftsliv er noe som står sterkt i vårt land. Hvis du spør noen om hva de forbinder med Norge og svarer de fleste som oftest; spektakulær natur med fjell og fjorder så langt øyet kan se, vikinger og barbarer, ostehøvel og binders. Vi som nasjon er stolte når vi forteller om dette. Det er en del av oss og vår identitet.

I Norge har vi en unik mulighet til å drive med friluftsliv. Allemannsretten gir oss «fri» tilgang til naturen. Vi kan høste av dens goder, slå opp telt og vandre inn i ødemarken som om den skulle tilhørt oss. Det norske friluftslivet er særegent på den måten at vi dyrker både det enkle og krevende. Som en stille protest mot det stadig mer urbaniserte samfunnet. Vi søker vekk fra den stressende hverdagen hvor tidsklemma og A4 livet råder. Derfor spør vi oss selv som Arne Næss formulerer:

hvorledes kan min, hva vi kaller for livskvalitet, beholdes eller bli høyere? livskvalitet går overhodet ikke på hva man har, men hvordan man føler man er og hvorledes det er; hva er det som gleder oss?

Visjon for Fjellboka

Gjennom Fjellboka skal det formidles turglede, opplevelser og eventyr. Det handler ikke bare om å gjøre det mest ekstreme. Men hva som gleder oss i hverdagen. Det er jo tross alt de dagene det finnes flest av.

Det skal ikke mer til enn en tur ut i bakgården før en opplever små eventyr. De små gledene ved å se et dyr i sitt rette element eller mestringsfølelsen ved å nå toppen på et fjell som du lenge har lengtet etter å bestige.

Fjellboka har som mål om å inspirere andre til å komme seg ut i naturen. Jeg skal dele mine erfaringer, tanker og opplevelser gjennom bilder, video og blogg. Det vil bli en beskrivelse av veien til å gjøre friluftslivet til noe å leve av. Det er en utfordring som byr på mange spennende muligheter underveis. En må jobbe målbevisst og være frempå for å få ting gjort. En må utnytte de mulighetene en får og gjøre så mye mulig ut av de.

Meg tatt av Rune Nordskag

Om Meg

Jeg heter Yngve Nordskag.

Jeg er 23 år og er i gang med et samlingsbasert årsstudium i natur og kulturminneoppsyn ved Høgskolen i Trøndelag. Jeg har en bachelorgrad innen friluftsliv og idrett. Denne har jeg tatt ved en kombinasjon mellom studiestedene Sogndal og Bø i Telemark. På den måten har jeg fått med meg verdifull erfaring og kunnskap i to svært ulike friluftslivstradisjoner.

Jeg har som mål å kunne gjøre noe ut av og livnære meg av friluftsliv. Jeg ser et potensial i ulike ledd hvor en kan benytte dette som metode for å oppnå opplevelser, læring og endring. Friluftsliv og fysisk aktivitet vil i kombinasjon til det daglige livet vil være til å heve livskvaliteten til mange i samfunnet vårt som preges av mer og mer stillesittig. Friluftsliv er et fantastisk alternativ til andre etablerte aktiviteter.

Målet om å leve av friluftslivet har etterhvert blitt mer og mer rettet mot fjellet og alpine. Det finnes mange alternativer men jeg er usikker på hvilken retning jeg skal ta. Jeg har hatt stor interesse for ski i lang tid og klatringen har de siste årene kommet etter. Den lidenskapelige interessen for livet utendørs har gjort at jeg bruker det meste av min tid deretter. Jeg har startet på en tidkrevende vei og har begynt med å sette meg noen delmål som jeg jobber mot. Det er dette eventyret jeg vil at dere skal få ta en del av og hvor jeg skal dele av meg selv på både godt og vondt.

Mål:

Mål til sommer 2014:

– Klatre et 7a bulder.

– Klatre grad 6 i trad. (Gjennomført :)

– Klatre 10 fjellruter.

Oppdatert 22.10.2013

Ta gjerne kontakt på post(at)fjellboka.no eller 91118269.

En friluftshilsen fra Yngve.

4 Responses to “Om Fjellboka”

  1. Trude

    Ja! Hurra for deg og for fjellboka, da er den i gang!! :D Kjempeflott, er så enig så enig! Dette blir bra :)Stolt av deg!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Basic HTML is allowed. Your email address will not be published.

Subscribe to this comment feed via RSS